dag 4 en 5 Fontenois la Ville

20 september 2024 - Fontenoy-le-Château, Frankrijk

Gisteren hebben we een luie dag gehouden, stukje gelopen met Bryce en verder lekker gelezen en gehangen. We hadden ons aangemeld voor het avondmaal en werden rond 19u aan tafel geroepen. Er was vandaag nog een Nederlands stel met camper gearriveerd en lastminute een motorrijder. Dus waren we met de eigenaren erbij met 7 personen. Heerlijk gegeten en gezellig. Het echtpaar met de camper kwamen uit HI Ambacht, bijna buren.... de motorrijder woonde in Duitsland maar was Engels. Wel interessant dat hij vanaf Innsbruck via Italië en Frankrijk een tocht off road maakte met de motor. Speciale trails heb je daarvoor. Zo hoor je weer leuke verhalen.  Tijdens het eten hoorden we de herten al goed burlen.

Vandaag zijn we eerst weer een aantal boodschappen gaan doen, via mooie binnendoor weggetjes waarbij we nog een reetje spotten en dorpjes waarin de tijd stil heeft gestaan, kwamen we bij een grote supermarkt uit en hebben we weer voor paar dagen ingeslagen.

In de middag hebben we een fietstochtje gemaakt naar Le Canal in het dorpje Fontenoy- le- Chateau, een tochtje van ongeveer 15 km heen en terug, met wat lichte klimmetjes. Bryce in de kar erachter. Dit ging gelukkig prima. We waren daar gelijk getuige van de werking van een kleine sluis. zie foto's.  Het dorpje door gefietst en via andere prachtige weggetjes weer terug. Met veel koeien en paarden, en een net wegschietend reetje. Denk dezelfde als vanmorgen. Haha.

Morgen gaan we op de fiets naar een bron hier in de buurt.

Tot morgen.

1. Leo:
    20 september 2024
    Weer een mooi reisverhaal Monique en mooie foto's, en zeker van die sluis.
    En mooi weer, lekker genieten
  2. Jeannette Assenberg van Eijsden:
    21 september 2024
    En waar zijn nou de paarden foto’s 😘
  3. Pees:
    21 september 2024
    Lekker genieten hoor.
  4. Conny & A3:
    23 september 2024
    Beetje later aangehaakt en bijgelezen, gelukkig toch op vakantie even lekker bijkomen en lekker genieten! Mooie plaatjes hoor :-)