dag 8 en 9 launle en Brissac
10 september 2018 - Brissac-Quincé, Frankrijk
Zaterdagavond hadden we de Normandische maaltijd. Deze was keurig verzorgd met vooraf en stukje quiche, als hoofdgerecht een soort rundvlees met een krokante korst, met risotto en roerbakgroenten uit hun eigen tuin. Een lekker romig toetje met sinaasappel smaak. Een leuk gezelschap en heerlijke rode en witte wijn.
De volgende ochtend was een prachtige ochtend na een koude nacht. Overigens is het daar nachts zo donker dat je de sterrennevel kunt zien. Helaas is het in de avond behoorlijk afgekoeld zodat we al rond 20:00 in de caravan zitten.
Maar goed, zondagochtend lekker van het zonnetje genoten en in de middag op pad om even naar het strand te gaan. We kozen deze keer voor de andere kust. En op een zeer breed strand heerlijk gewandeld. Er liggen veel keien in het zee gedeelte en bij eb een mooi gelegenheid om krabbetjes enz. te zoeken. Wat dan ook door enkele gedaan werd. Het is hier lang ondiep en niet echt geschikt om te zwemmen. Bryce is wel even het water in geweest en heeft lekker kunnen spelen.
De rest van de middag op de camping doorgebracht en tot 19:00 nog van de zon genoten. Toen was hij achter de bomen en werd het weer kil.
Vandaag maandag vroeg opgestaan en de boel ingepakt en afscheid genomen van Ed en Doreen, en op weg naar de Loire vallei. Hier ook weer een leuke camping gevonden. Heel vervelend op een eigen domaine met wijngaarden. En natuurlijk de verschillende soorten wijn.
De camping heet Domaine L’etang en ligt in Brissac. Het weer is hier ongeveer 8 graden warmer. En nu zitten we zelfs nog buiten in ons T-shirt. Morgen maar eens de fietsen pakken, en op verkenning.
Groetjes Monique en Leo

Frankrijk is een mooi land om met vakantie te gaan
gr. Jeannette en Bas xxx