Dag 13: Bishop- Yosimite (El Portal)
20 augustus 2015 - El Portal, Verenigde Staten
Na het ontbijt alles wederom ingeladen en op naar de bakker van Erick Schat. Wat een leuke winkel is dat zeg. Veel Delfts blauw en heerlijke broden, gebakjes, krentenbrood en suikerbrood. Aangezien we natuurlijk geen diepvries hebben konden we alleen brood voor die dag meenemen.
Nadat we Bishop uit waren kwamen we al snel borden tegen Mammoth Lakes. De borden gevolgd en daar waren ze. Verschillende meren bekeken. Het was wel super druk, maar erg mooi om te zien. Wederom weer prachtige natuur, maar we moesten weer verder.
We hadden ook iets moois gelezen over het Mono Lake. Een zout meer met daarin pilaren(tufa’s) Helaas is het door de droogte de afgelopen 50 jaar enorm in afmetingen afgenomen. Er komen veel bijzondere vogels om bij te komen van een lange tocht. We hebben er een paar kunnen bewonderen en nog wat uitleg gehad van een Ranger. Erg interessant. Ondertussen was het weer lunchtijd en hebben we nog lekker een boterhammetje gegeten met uitzicht op de tufa's.
Toen voor het klapstuk van de dag op naar Yosimitie, de oost ingang van het park was in de buurt. Vanuit die ingang rij je gelijk de Tiogapas op. Wat is dit weer prachtig. Mooie bergen met grote dennenbomen, rotsen en een aantal meren. Een aantal malen gestopt om de mooie uitzichten te bekijken. Het was een lange en vermoeiende tocht, maar schitterend. Gelukkig mogen we morgen ook nog een dag in dit mooie park verblijven om onder andere de grote sequoia's te bezoeken.
Bij het hotel aangekomen gauw ingecheckt en het zwembad in voor een lekker afkoelende duik.
Nel den Houting:20 augustus 2015Prachtig al die mooie natuur, Mammoth en Mono Lake, als ik er aan denk zou ik er zo weer heen willen. Mooi dat jullie de Tiogapas hebben kunnen rijden. Wij hadden vorig jaar de pech dat het de avond ervoor ging regenen en dat de pas daarom werd afgesloten.