Dag 12: Las Vegas- Bishop

18 augustus 2015 - Bishop, California, Verenigde Staten

Goedemorgen voor jullie allemaal,

Allereerst bedankt voor jullie reacties, voor ons is dat het eerste wat wij s'morgens doen. Kijken wie en wat er voor reacties geplaatst zijn. Erg leuk om te ervaren dat jullie het ook zo leuk vinden om "mee" te reizen met ons ;-)

Vanmorgen zijn we bijtijds vertrokken uit Las Vegas na weer een overheerlijk ontbijtje bij de Denny's.  Vandaag hebben we een lange rit voor de boeg, door Death Valley.

Vooraf weer even broodjes gehaald voor de lunch. Veel water en ander drinken koud in de koelbox. Auto volgetankt voordat we het park inreden. Vooraf liep de temperatuur al op naar de 40 graden. Als eerste kwamen we bij uitkijkpunt Dante's View. Omhoog de bergen op. Daar zakte de temperatuur naar 33 graden. Wederom een mooi uitzicht op een kaal en afwisselend landschap. Zand, rode rotsen, witte rotsen en zwarte rotsen.

Daarna door naar beneden en de weg vervolgen naar Zabriskie point, Daar liggen wit/gele rotsen ontstaan door vulkanen en erosie. Zeer mooi en apart. Inmiddels was het 48 graden, dus lekker warm pfff, maar de auto met airco aan gaf geen krimp dus we konden lekker koel rondrijden. We zijn wel 2 keer uitgestapt om even wat te bezichtigen maar man wat een hitte, de wind die is ook gewoon loei heet.

Verder gereden door een woestijn die zeer afwisselend is van kleur en  landschap. Vlakke gedeeltes, rotsachtig en bergachtig, zandduinen en ook wat groene oases. Het is pas sinds 1994 een Nationaal park en het is mega groot; bijna 1/3 van Nederland. Het was dan ook een aardig tocht voordat we hem doorkruist hadden.

Vanuit het park kwamen we in het dorpje Lone-Pine. Daar was het gelijk wat groener, onderweg zagen we hele kuddes met koeien op groene weiden. Wat een tegenstellingen! We zijn door gereden tot Bishop en daar een hotel opgezocht. In dit plaatsje zit ook een Nederlandse bakkerij dus daar gaan we morgen eens lekkere broodjes halen. Morgen gaan we eerst door naar de mammoth lakes en daarna door naar Yosimite nationaal park waar  o.a. de gigantisch grote Sequoia bomen staan.

We zijn daar 2 dagen in het plaatsje El Portal in hotel Cedar Lodge en hebben dan waarschijnlijk geen internet. Misschien lukt het nog wel elders, maar anders moeten jullie even het dagelijkse blog missen.

Groetjes weer van ons allen.

1. Hans:
    18 augustus 2015
    Hallo Assenbergjes, vanuit het doldwaze LV weer de rust in en genieten van de prachtige natuur. Wat een tegenstellingen hè? Mooi om te zien waar wij, alweer 6 jaar geleden, ook hebben gestaan. Die warmte daar in DV...... . Voor morgen eet smakelijk bij Erik Schats en weer een mooie reis via Mammoth Lakes naar Yosemite, genieten maar.
  2. Petra:
    18 augustus 2015
    Wij genieten iedere dag mee van jullie indrukwekkende reis nog veel plezier . En hier thuis gaat alles goed .
  3. A3:
    18 augustus 2015
    Wij lezen het ook iedere dag mooi hoor en we zien de foto's met commentaar wel op groot scherm dit jaar in het Zandt ;-) veel plezier nog x x x
  4. Leo:
    18 augustus 2015
    Jullie hebben de hitte doorstaan in death valley toen ik daar was waren er ook duitsers bij die zeiden toen dat het heiser was dan die helle. Morgen veel plezier in yosemith park. Doe de groeten aan general sherman.
  5. Nel den Houting:
    18 augustus 2015
    Gelukkig dat de airco aan kon blijven in Death Valley, anders had het wel heel heet geweest.
    Yosemite is ook geweldig mooi, wij hebben daar vorig jaar 2 nachten op de camping gestaan en ook prachtige bergwandeling en gemaakt. Ik zit dit weer met een lach op mijn gezicht en een vakantiegevoel te schrijven. Heb het gevoel er gewoon een beetje bij te zijn en opnieuw onze vakantie te beleven. Thx and have fun.